Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Laboratorij za sistemsko programsko opremo Slovensko društvo za razpoznavanje vzorcev Slovenska sekcija IEEE

Vabilo avtorjem

Vabimo vse perspektivne avtorje iz akademskih in industrijskih okolij, iz ustanov, ki delujejo na področju biomedicine in drugih sorodnih področjih, da s svojimi prispevki sodelujejo na konferenci. K aktivnemu sodelovanju vabimo tako raziskovalce, razvijalce, ponudnike rešitev in perspektivne študente, kakor tudi uporabnike novih rešitev računalniške obdelave slik.

Ponudniki

Avtorji naj v svojih člankih in predstavitvah (demonstracijah) bodisi poudarjajo strokovno in aplikativno raven računalniške obdelave slik ter sugerirajo, kje je predstavljeno znanje uporabno, bodisi predstavijo postopke računalniške obdelave slik, integrirane v svoje rešitve, ali pa v svojih prispevkih opišejo konkretne probleme in potrebe ter tako odprejo nove izzive za raziskovalce in razvijalce aplikacij računalniške obdelave slik v slovenskem prostoru.

Iskalci

Vabimo vse uporabnike oziroma iskalce novih rešitev računalniške obdelave slik, da s svojimi prispevki aktivno sodelujejo na konferenci. Avtorji naj v svojih člankih opišejo konkretne probleme in potrebe, na katere so naleteli v okviru svojega poslovnega procesa. Predstavijo naj ključne elemente oziroma gradnike poslovnega procesa, za katere bi želeli, da se avtomatizirajo po shemi: zajem dogajanja s kamero/fotoaparatom (npr. v prostoru, na tekočem traku ipd.), računalniško obdelovanje slikovnega materiala in odločitev. Dopuščamo, da prispevek, ki predstavlja nove probleme, sestoji zgolj iz več fotografij in kratkih opisov problemov ter končnih ciljev.

 

Pričakujemo prispevke iz naslednjih področij:

  • Medicinske in biomedicinske aplikacije,
  • Industrijske aplikacije,
  • Drugo (npr. šport, zabava…) ter
  • Študentski članki.
     

Priporočena dolžina prispevkov je 8 strani. Podrobna navodila za pripravo prispevkov so v obliki dokumenta ali predloge za urejevalnik besedil MS Word. Prispevke oddajte v formatu DOCX ali DOC najkasneje do 1. februarja 2020 po elektronski pošti rosus.feri@um.si. V sporočilu tudi označite področje prispevka (npr. "Medicinske in biomedicinske aplikacije").

Za iskalce rešitev smo pripravili še vzorčni prispevek, s katerim lahko aktivno sodelujejo na konferenci (vzorčni prispevek, namenjen iskalcem).