Vabljena predavanja

Janez Zabukovec

INOVATIVNA VLOGA TEHNOLOGIJ PREPOZNAVANJE OBRAZA, VIDEO ANALITIKE IN SENZORIKE V DANAŠNJI PRAKSI

Na svetovnem trgu je veliko število ponudnikov biometrije oz. programske opreme za prepoznavanje obraza, vendar je med njimi veliko razlik. Podjetje Stelkom ima dolgoletnega partnerja NEC Japonska, ki je eden izmed vodilnih svetovnih podjetij na tem področju. Prvi program za prepoznavo obrazov so na tržišču testirali davnega leta 1989. V kasnejših letih od 2009 do danes so bili vsako leto nagrajeni in priznani s strani NIST kot številka 1 na svetu. V nadaljevanju Vam podrobneje predstavimo njihove najnovejše dosežke. Stelkom je tudi integrator številnih partnerjev video analitike. V nadaljevanju predstavljamo uporabnost te tehnologije v današnjem življenju ter nekoliko povežemo z ostalimi senzorikami ter VMS centralnim sistemom upravljanja.

Biografija
Janez Zabukovec je diplomiran ekonomist Ekonomske-poslovne fakultete v Mariboru. Je usposobljen strokovnjak, ki se ponaša z obsežnimi znanji in veščinami na področju vodenja, prodaje ter managementa. S svojimi mednarodnimi izkušnjami ima tudi strokovno znanje na področju pridobivanja mednarodnih licenc za upravljanje s področja video digitalizacije in varnostnih sistemov. Predhodne izkušnje si je nabiral z vodenjem poslovne podružnice multinacionalnega podjetja za nadzor in kontrolo blaga SGS Slovenija, kjer je bil odgovoren za operativno organizacijo, vzpostavitev in izvajanje nadzora ter prilagajanje prodajnih in operativnih aktivnosti na strateškem nivoju. Med drugim je vodil tudi skupino do 30 zaposlenih in bil ključen pri razvoju novih poslovnih priložnosti podjetja Skat Skupina. Njegova karierna pot se je začela v igralniški industriji, kjer si je pridobival izkušnje najprej kot inšpektor v videonadzoru, kasneje pa na funkciji direktorja igralnice Casino Portorož med leti 2011 in 2012. Z več kot dvema desetletjema izkušenj v vodenju in razvoju poslovanja se uveljavlja kot izkušen vodja prodaje in marketinga. Trenutno zaseda položaj Vodje prodaje in marketinga pri podjetju Stelkom, specializiranem za telekomunikacijske storitve. Z odličnim poznavanjem mednarodnih standardov in pridobljenimi licencami je ključna oseba za učinkovito upravljanje in implementacijo novih tehnologij ter strategij v vseh podjetjih s potrebo po učinkovitem tehničnem nadzoru.

Image 31245101 Janez Zabukovec, STELKOM d.o.o., Trzin

Ana Antunićević

BIOMETRIJA IN VARSTVO OSEBNIH PODATKOV: KAKO NA TEHNOLOGIJO GLEDA ZAKONODAJA?

Uporaba biometrije s seboj potegne tudi vprašanje varstva osebnih podatkov, še posebej kadar govorimo o razvoju novih zmogljivosti ali pa kadar biometrične ukrepe uporabljamo kot identifikacijsko ali avtentifikacijsko sredstvo. V zadnjem času pa je s hitrim razvojem računalniškega vida takšna tehnologija tako rekoč neizogibna. Na te spremembe se je odzvala tudi zakonodaja. S sprejemom Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in slovenskega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) se je namreč spremenila tudi ureditev uporabe teh tehnologij na slovenskem prostoru. Tekom predavanja si bomo ogledali osnove zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, spoznali ureditev biometrije v slovenskem prostoru in njene omejitve ter spregovorili o slovenski akreditaciji, ki naj bi v veljavo stopila v januarju 2024.

Biografija
Ana Antunićević je magistrica prava in ustanoviteljica podjetja Consilium ius d.o.o. (www.consilium.si), v okviru katerega svetuje podjetjem pri njihovih pravnih izzivih. Pri pravnem svetovanju se ukvarja izključno s svetovanjem podjetjem, s poudarkom na preventivnih ravnanjih in optimizacijo poslovanja z uporabo koncepta "legal design". V podjetju Consilium ius d.o.o. s svojo ekipo svetuje predvsem na področju: varstva osebnih podatkov in skladnosti z GDPR, ureditve kadrovskih vprašanj in vzpostavitve poslovnih procesov z interno regulacijo, svetovanja pri pogodbenih razmerjih in zaščiti intelektualne lastnine. Pri svojem delu se osredotoča na zagotavljanje celostnih in učinkovitih rešitev. Ana Antunićević je s svojim pristopom in rešitvami številnim podjetjem pomagala oblikovati pravni okvir podjetja. Želi si pomagati podjetjem, da prepoznajo tveganja, s katerimi se soočajo na poslovni poti, in sprejmejo kvalitetne odločitve za uspešno rast podjetja.

Image 31245101 Ana Antunićević, Consilium ius d.o.o., Ljubljana